Στις 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα επισκεφθεί το σχολείο μας ο κ. Κολίσογλου Α.

  Το σχολείο μας θα επισκεφθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, ο ψυχολόγος, ηθοποιός και χορευτής κ Download Google Chrome 64bit. Κολίσογλου Ανδρέας, έπειτα από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία ifile 다운로드.

Η 3η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το 1992, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ Download fx3. Κάθε χρόνο, η μέρα αυτή, δίνει την ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία Download the redmine Hangul file.

Η αναπηρία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (2008),  προσδιορίζεται μέσα από τρεις παράγοντες:

1 Asrock motherboard. μερική ή ολική έκπτωση στις σωματικές λειτουργίες (π.χ. δυσκολίες κίνησης, χρόνιες παθήσεις κ.α.)
2 Assassination trailer. μείωση της λειτουργικότητας σε καθημερινές δραστηριότητες (όπως η αυτοεξυπηρέτηση, η εργασία κ.α.)
3 슈퍼맨이 돌아왔다. περιορισμός συμμετοχής σε κοινωνικές δραστηριότητες (π.χ. ψυχαγωγία, επικοινωνία κ.α.)
Το 13 – 14% του πληθυσμού εμφανίζει κάποιο βαθμό αναπηρίας, επίκτητο ή εκ γενετής jdk 이전 버전 다운로드. Αναφέρεται ότι, περισσότερο από 1.000.000.000 άνθρωποι είναι άτομα με αναπηρία, ενώ περίπου 190.000.000 αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή 새사랑.

Οι Κατηγορίες αναπηρίας είναι:
• Κινητική αναπηρία (π.χ. εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία κ.α.)
• Αισθητηριακή αναπηρία (π.χ ios 8.4 beta 3. απώλεια ακοής ή όρασης)
• Ψυχική αναπηρία (π.χ. σχιζοφρένεια, μανιοκατάθλιψη)
• Νοητική αναπηρία (π.χ. νοητική στέρηση, σύνδρομο Down)
• Άλλες αναπηρίες (σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται πολλαπλές αναπηρίες, διαταραχές λόγου, διαταραχές μάθησης, χρόνιες ή ανίατες παθήσεις).

Αναπηρία γενικά, θεωρείται το αποτέλεσμα της σχέσης των ικανοτήτων ενός ατόμου και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος.  Τα άτομα με αναπηρία βιώνουν συχνά το φαινόμενο του “Κοινωνικού Αποκλεισμού”, επειδή βιώνουν την στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους.

Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται για όλους τους ανθρώπους είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

Πηγές: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, United Nation, Human Rights and Disabled Persons.

Από τη Διεύθυνση