To 4o Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στο Δίκτυο Σχολείων του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με θέμα: «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους»

 To 4o Δ.Σ jre 1.4 다운로드. Αγ. Αναργύρων συμμετέχει το σχολικό έτος 2020-2021 στο Δίκτυο Σχολείων του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με θέμα: «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους» 2018 최신가요.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) υλοποιεί  εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμπραξης σχολείων και εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ιστορία του σχολείου τους (αριθμός έγκρισης  Φ.1/ΔΝ/ 23296/Δ7/17/2/2020) Download Totono.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ασχοληθούν εκπαιδευτικοί και μαθητές ενεργά με την τοπική ιστορία και ειδικότερα την τοπική εκπαιδευτική ιστορία, να γίνουν «ερευνητές» και να αναδείξουν την ιστορία των σχολείων που εργάζονται και φοιτούν, να μελετήσουν αρχειακό υλικό, να συλλέξουν προφορικές μαρτυρίες, να δημιουργήσουν οπτικοακουστικές εφαρμογές, να διατυπώσουν συμπεράσματα για την εκπαιδευτική ζωή στο παρελθόν, να αφυπνίσουν την εκπαιδευτική μνήμη, να αναστοχαστούν την εκπαιδευτική ζωή στο παρόν μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα εκπονήσουν και να ανοίξουν το σχολείο στην κοινότητα. Συνεργάτες σε αυτό το εγχείρημα θα είναι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας με τα μέλη του, καθώς και άνθρωποι της ευρύτερης σχολικής κοινότητας, ο Δήμος Αγ. Αναργύρων που διαθέτουν αρχειακό και φωτογραφικό υλικό σχετικό με την ιστορία του αγαπημένου μας σχολείου.

Από τη Διεύθυνση