Το 4ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, με video/ταινία που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με θέμα: ¨Σώστε τον πλανήτη. Κλιματική αλλαγή εν όψει¨

   Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων συμμετέχει στο  10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, με θέμα: ¨Σώστε τον πλανήτη Download Hexagon. Κλιματική αλλαγή εν όψει¨ και θα παρουσιάσει video/ταινία που δημιούργησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί με τη στήριξη των γονέων και κηδεμόνων, την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 15.45-17.15 η ώρα, στα πλαίσια του 2ου θεματικού κύκλου με θέμα ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Download the Survival Family Division.

Οι μαθητές της Ε΄ Τάξης  με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ.κ. Μιλαθιανάκη Βίλμα και Μαρτίνη Βάσω και των γονέων και κηδεμόνων τους, δημιούργησαν στα πλαίσια της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης βίντεο/ταινία, για να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους μας σχετικά με την κλιματική αλλαγή Download the Egyptian Prince movie.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση δίνει την ευκαιρία:

α) της ανάδειξης και ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων τους σε συμμαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
β) της ενημέρωσης και της διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων, οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, και
γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Συγχαρητήρια στους δασκάλους μας!

Συγχαρητήρια στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας!

Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας , το οποίο τελεί υπό την αιγίδα και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ16/163665/Δ2/1-12-2020), θα διεξαχθεί φέτος Διαδικτυακά και οι σχολικές μονάδες θα αποτελέσουν έναν κόμβο κοινών δράσεων την Τετάρτη 14 Απριλίου, την Πέμπτη 15 Απριλίου και  την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.

Στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα παρουσιαστούν  ψηφιακά έργα τα οποία, έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο μαθημάτων όλων των γνωστικών αντικειμένων όλων των βαθμίδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ψηφιακά έργα που εντάσσονται ΚΑΙ σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικά, Πολιτιστικά, Αγωγής Υγείας, κ.ά.) και ψηφιακά έργα διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Την Τετάρτη 14-04-2021 ημέρα έναρξης του Φεστιβάλ, θα τιμήσει με την παρουσία του το Φεστιβάλ ο κ. Μπούντης Αναστάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα ομιλίας  «Η μετάβαση από την μέση στην ανώτατη εκπαίδευση και η προσφορά της επιστήμης της πολυπλοκότητας» Αίθουσα σύνδεσης  https://bit.ly/3cT96eG )

Την Πέμπτη 15.04.2021 στις 10.00-10.30 π.μ., θα απευθύνουν χαιρετισμό προς τους μαθητές  οι:

  1. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή
  2. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γεώργιος Κόσυβας
  3. Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Ιωάννης Ψαχούλας
  4. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Χαράλαμπος Μπαμπαρούτσης

 (Δείτε  το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Digifest10-Αττική-WEBEX no links (003)

Καλή μας επιτυχία!

Από τη Διεύθυνση