Έναρξη αιτήσεων για Παράλληλη Στήριξη – Στήριξη από ΕΒΠ και Σχολικό Νοσηλευτή για το σχολικό έτος 2023-2024

parallili stirixi

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης για Παράλληλη Στήριξη μαθητή/τριας ή για στήριξη από Σχολικό Νοσηλευτή ή για στήριξη από ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2023 – 2024, ξεκινά από την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023. 

Στη συνέχεια και έως 21/06/2023 οι αιτήσεις με τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται από τον διευθυντή του σχολείου στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας.

Όσοι γονείς μαθητών/τριών ενδιαφέρονται για υποβολή αίτησης και πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις (ύπαρξη γνωμάτευσης από το ΚΕΔΑΣΥ σε ισχύ στην οποία να αναφέρεται σαφώς η ανάγκη πλαισίωσης του μαθητή με τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης ή ΕΒΠ ή γνωμάτευση δημόσιου νοσοκομείου για σχολικό νοσηλευτή) σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας παρακαλώ να επικοινωνούν με το σχολείο είτε τηλεφωνικά στο 212.8098234 είτε με e-mail mail@4dim-ag-anarg.att.sch.gr, προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα ραντεβού πάντοτε εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας 다운로드.

Σε περίπτωση Σχολικού Νοσηλευτή θα πρέπει να υπάρχει πρόσφατη (τελευταίου εξαμήνου) ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ γνωμάτευση Δημόσιου Νοσοκομείου στην οποία να αναφέρεται ρητά η ανάγκη στήριξης του/της μαθητή/τριας από Σχολικό Νοσηλευτή. Η γνωμάτευση θα πρέπει επίσης να:

  1. Να έχει Στρογγυλή σφραγίδα
  2. Υπογραφή και ονοματεπώνυμο του Διευθυντή της Κλινικής που παρακολουθεί/ εξέτασε το παιδί
  3. Αριθμό Πρωτοκόλλου και θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής του διευθυντή από τη γραμματεία του Νοσοκομείου

Προσοχή 시력검사표! Οι ημερομηνίες είναι απόλυτα δεσμευτικές. Δε δίνεται παράταση. 

->στις γνωματεύσεις για Σχολικό Νοσηλευτή:

Γνωμάτευση/Βεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου

Α. Πρωτότυπη Γνωμάτευση/Βεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου, που έχει εκδοθεί μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε Download iTunes backup. στην οποία να περιγράφεται με σαφήνεια η αναγκαιότητα υποστήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, εκδοθείσα έως 6μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης του/της γονέα στη σχολική μονάδα (εντός των προθεσμιών της παρούσας εγκυκλίου). Η εν λόγω Γνωμάτευση/Βεβαίωση φέρει σφραγίδα από Διευθυντή/ντρια Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) όπως και ευδιάκριτη την σφραγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (στρογγυλή) και προσκομίζεται απαραιτήτως μαζί με την αίτηση του/της γονέα gpg4win.

Οπωσδήποτε επίσης, περιγράφεται ο σκοπός για τον οποίο εκδόθηκε η εν λόγω Γνωμάτευση «για σχολ. νοσηλευτή» *

άρθ. 1 παρ. 3 σημ. «δ». και αρθ.4 παρ.1 σημείο «v» της με αρ.4062/Β΄/2021 ΚΥΑ (Β΄3549)) c# pdf 파일 다운로드.

Στην Γνωμάτευση /Βεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου, που έχει εκδοθεί μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., ο αριθμός πρωτοκόλλου ταυτίζεται με τον αριθμό του «ραβδωτού κώδικα» (Barcode) της εκδοθείσας βεβαίωσης.

Εναλλακτικά, και αποκλειστικά για το σχολ. έτος 2023-2024 δύναται να προσκομίζεται:

Β. Πρωτότυπη Γνωμάτευση/Bεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου, στην οποία να περιγράφεται με σαφήνεια η αναγκαιότητα υποστήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, εκδοθείσα έως 6μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης του/της γονέα στη σχολική μονάδα (εντός των προθεσμιών της παρούσας εγκυκλίου). Η εν λόγω Γνωμάτευση/Βεβαίωση φέρει σφραγίδα από Διευθυντή/ντρια Κλινικής του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) ή Πανεπιστημιακής Κλινικής. Η γνωμάτευση/βεβαίωση του Δημόσιου Νοσοκομείου υποχρεωτικά φέρει πρωτόκολλο, ημερομηνία όπως και ευδιάκριτη την σφραγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (στρογγυλή) και προσκομίζεται απαραιτήτως μαζί με την αίτηση του/της γονέα.

Οπωσδήποτε επίσης, περιγράφεται ο σκοπός για τον οποίο εκδόθηκε η εν λόγω Γνωμάτευση ( «για σχολ. νοσηλευτή») *

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά το πέρας του σχολ. έτους 2023-2024, θα προσκομίζεται αποκλειστικά εφεξής Γνωμάτευση/Βεβαίωση Δημόσιου Νοσοκομείου που έχει εκδοθεί μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ( βλ. Α)

*Διιευκρινίσεις

Α) σε γνωμάτευση που έχει ήδη εκδοθεί με ημερομηνία πριν από τις 2 Ιουνίου 2023 (ημερομηνία έκδοσης της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ) πρέπει να γίνεται ρητή αναφορά ότι αυτή εκδόθηκε τουλάχιστον για σχολική χρήση,

Β) σε γνωμάτευση που έχει εκδοθεί πριν από τις 2 Ιουνίου 2023 και αναφέρεται ότι αυτή εκδόθηκε για κάθε νόμιμη χρήση ή δε γίνεται καθόλου αναφορά στον σκοπό της έκδοσης αυτής, δε θα γίνεται δεκτή και πρέπει να επιστρέφεται. Και στις δύο περιπτώσεις της (Β) η νέα γνωμάτευση πρέπει απαραιτήτως να περιγράφει τον σκοπό για τον οποίο εκδόθηκε, δηλ. για Σχολικό Νοσηλευτή,

Γ) σε γνωμάτευση που εκδίδεται μετά την ως άνω ημερομηνία, 2/6/2023, πρέπει οπωσδήποτε να περιγράφεται ο σκοπός για τον οποίο εκδόθηκε, δηλ. για Σχολικό Νοσηλευτή. Ισχύει και για γνωμάτευση μέσω ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Αίτησης του Γονέα για Παράλληλη Στήριξη

Αίτηση για ΕΒΠ

Αίτησης για Σχολικό Νοσηλευτή.