Βοηθάμε τα Ζώα . . . Δημιουργούμε Πολιτισμό

    Την Παρασκευή 11 Μαϊου 2018, στις 08:30 η ώρα, στο σχολείο μας θα γίνει ημερίδα για τις Β΄ και Γ΄ τάξεις, που περιλαμβάνει ομιλίες και  διαδραστικές εκδηλώσεις, με θέμα «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό», έχοντας μια προσωπική εμπειρία με ένα ζώο. Η παρουσίαση θα έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό με θέμα το φυσικό περιβάλλον των πόλεων και τα ζώα, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα αδέσποτα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτής ζώων,  που θα παραβρίσκεται στην εκδήλωση θα ενθαρρύνει τα παιδιά να συμμετάσχουν σε συζήτηση θέτοντας όλες τις απορίες που έχουν γύρω από τη φροντίδα των ζώων και τέλος θα πραγματοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις σχετικά με τα ζώα προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν καλύτερα την πληροφόρηση 포켓몬 4세대.

Στόχος της δράσης είναι να αναπτυχθεί μια νέα, υγιής και υπεύθυνη στάση απέναντι στα ζώα και αυτό πρέπει να ξεκινά από το σχολείο με τη σωστή ενημέρωση.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων είναι πάντα πρωτοπόρο και αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες!

Αποτέλεσμα εικόνας για αδεσποτα ζωα εκθεση

Ενδεικτικά βιβλία που εμπίπτουν στην συγκεκριμένη θεματολογία:`

1 omf 2097 다운로드.  Ο αδέσποτος Κώστας¨, Μάκης Τσίτας,  εκδ. Ψυχογιός.  Ηλικίες: 7+      

adespotos-kostas  Σε αυτή την ιστορία, ο Φοξ και οι γονείς του αποφασίζουν να υιοθετήσουν έναν άνθρωπο!    Πηγαίνουν στο κατάστημα ανθρώπων, βρίσκουν τον μικρό Κώστα και τον παίρνουν στο σπίτι.  Στην αρχή τον αγαπούν, τον φροντίζουν, τον πάνε στον κτηνίατρο και του αγοράζουν ωραία  παιχνίδια, του φτιάχνουν ωραίο φαγητό, μέχρι που φτάνει η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών 네오 지오 다운로드.  Και ο μικρός Κώστας θα βρεθεί παρατημένος στην πόλη, αδέσποτος, να κινδυνεύει κάθε ώρα  και στιγμή. Ο Μ.Τσίτας  περιγράφει τα συναισθήματα των εγκαταλελειμμένων ζώων και δίνει    στα παιδιά να καταλάβουν πως τα ζώα είναι ευθύνη και απαιτούν σεβασμό.

 

 

2.  ¨Οι ουρές δεν είναι για να τις τραβάμε¨, Ελίζαμπεθ Βέρντικ, εκδ Assault Agreement form. Μεταίχμιο. Ηλικίες: 3+

oures   Το βιβλίο της Βέρντικ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα εγχειρίδιο  συμπεριφοράς προς τα κατοικίδια, που απευθύνεται όμως αποκλειστικά σε παιδιά.  Τα κείμενα είναι πολύ απλά και μέσα από τις σελίδες του, μαθαίνουν πώς τα ζώα  επικοινωνούν και δίνονται παραδείγματα για το πως μπορεί να γίνει κατανοητή η   γλώσσα τους. Τα παιδιά μαθαίνουν πως τα πειράγματα ενοχλούν τα ζώα και πως αν  τους φερθούν με σεβασμό θα κερδίσουν μια σχέση ζωής αλλά θα μάθουν και  να     σέβονται κάθε μορφή ζωής 킹오브 99. Στις τελευταίες  σελίδες του βιβλίου υπάρχουν    συμβουλές  για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, για  το πως να μιλήσουν στα παιδιά  για τα ζώα,  θέματα για συζήτηση, χρήσιμες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, προτάσεις για δραστηριότητες και διάφορες πληροφορίες.

 3.  ¨Μη και μη ο φιλαράκος¨, Μελίνα Καρακώστα, εκδ. Πατάκης. Ηλικίες: 5+

mikaimi Το βιβλίο της Μελίνας Καρακώστα είναι ένα παράδειγμα του πως συμπεριφέρονται οι  περισσότερες μαμάδες απέναντι στα παιδιά που θέλουν να χαϊδέψουν αδέσποτα ζώα. Με ένα  τεράστιο «ΜΗ!» Η ιστορία έχει κεντρικό ήρωα τον Άγγελο που μένει σε μια πολυκατοικία στο  κέντρο μιας μεγάλης πόλης 마인크래프트 포켓에디션 맵 다운로드. Ο Άγγελος έχει μια υπερπροστατευτική μαμά που τον λατρεύει. Μια  μέρα ο Άγγελος θα βρει στην πιλοτή της πολυκατοικίας ένα  κουταβάκι και η ζωή του θα αλλάξει.  Θα αλλάξει όμως και η ζωή της μαμάς του! Ένα βιβλίο για το  πως αλλάζει η ζωή μιας οικογένειας    με την έλευση ενός καινούργιου, χνουδωτού, τετράποδου φίλου.

 

4. ¨Το ψάρι του Χάρη¨, Geraldine Elschner, εκδ. Καλειδοσκόπιο. Ηλικίες: 3+

Psari Ένα βιβλίο για τον Φρέσκο, ένα ποταμίσιο ψάρι και τον Χάρη 피파2000. Ο Χάρης  θέλει  ένα ζωάκι. Όμως  το σπίτι τους είναι μικρό και ο μπαμπάς του αλλεργικός σε κάθε τι με γούνα. Ώσπου μια μέρα, μετά  από μια τρομερή καταιγίδα, ο Χάρης θα βρεθεί αγκαλιά με ένα ποταμίσιο ψάρι που για λίγο καιρό  θα μείνει στην μπανιέρα του. Το βιβλίο της Geraldine Elschner διδάσκει την αγάπη προς τα ζώα.

 

 

5. ¨ Ένα αδέσποτο σκυλάκι¨, Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη, εκδ Download mf.dll. Ψυχογιός.  Ηλικίες: 5+

adespoto Ο Μάγκας ζει με την οικογένειά του σε ένα όμορφο σπίτι. Έχει κάθε μέρα καθαρό νερό και  λαχταριστό φαγητό, λιχουδιές, κόκαλα, πολλά παιχνίδια και αγκαλιές. Ώσπου μια μέρα,  μπαίνουν όλοι μαζί στο αυτοκίνητο για να φύγουν διακοπές και η πόρτα ανοίγει πριν φτάσουν  στον προορισμό τους, και ο Μάγκας πετάγεται στον δρόμο Download sniffer! Όπως είναι φυσικό, το σκυλί νομίζει  πως πρόκειται για παιχνίδι κι αρχίζει να τρέχει, μέχρι που καταλαβαίνει πως το παράτησαν!  Μέρες στους δρόμους, βρώμικος πια, πεινασμένος και πολύ στενοχωρημένος που έχασε την  οικογένειά του, θα βρεθεί για καλή του τύχη σε ένα πάρκο, όπου τον περιμένει η καινούργια  του οικογένεια που υπόσχεται να τον αγαπάει και να τον φροντίζει για πάντα.

6. ¨Eνα βιβλίο για τα κατοικίδια¨, εκδόσεις Susaeta. Ηλικίες: 5+

biblio-susaeta Γρίφοι, παιχνίδια, μικρές ιστορίες και δραστηριότητες κρύβονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου  Ένα βιβλίο για τα κατοικίδια 깃허브 다운로드. Μέσα από το παιχνίδι το παιδί μαθαίνει για τη ζωή των ζώων,  διαβάζει ιστορίες, φτιάχνει ιστορίες, παίζει με χαμένες εικόνες και μαθαίνει τι λέει ένας σκύλος  όταν γαβγίζει, γιατί οι γάτες έχουν μουστάκια, αν τα χαμστεράκια κλαίνε, γιατί δεν βλέπουμε τα  αυτιά των ψαριών και τι γλώσσα μιλάνε τα ζώα. Ένα πολύ όμορφο βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά με έντονα χρώματα και πολλές δόσεις χιούμορ.

Από τη Διευθύντρια

Πηγή για προτάσεις βιβλίων: http://kokkinialepou.gr/51-vivlia-gia-ti-zoofilia/

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ