το 4ο ΔΣ Αγίων Αναργύρων Αδαμάντιος Κοραής στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ (SGDs School Club) στα πλαίσια της δράσης BRAVO SCHOOLS

 

ΕΠΑΙΝΟΣ_4o Δημοτικό Σχολείο Αναργύρων – ¨Αδαμάντιος Κοραής¨

Με τη συμμετοχή μας με δράσεις των μαθητών μας στο Bravo Schools, το σχολείο μας εντάσσεται στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ (SGDs School Club), με απώτερο στόχο να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος του σχολείου ως ένας δυναμικός πυρήνας αφύπνισης και ενεργοποίησης των μαθητών, των οικογενειών τους και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας 슈퍼마리오 이미지.

Και συνεχίζουμε με δράσεις το νέο σχολικό έτος ώστε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε για την περαιτέρω ανάπτυξη εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που να υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη με βάση το πλαίσιο των 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ του ΟΗΕ 웹나이트.

Ένα μεγάλο BRAVO για τη συμμετοχή μας!

http://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/4o-dhmotiko-sxoleio-anargyrwn-adamantios-korahs.85.html

Λίγα λόγια για τη δράση:

4o Δημοτικό Σχολείο Αναργύρων – ¨Αδαμάντιος Κοραής¨ 

Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο

Περιγραφή της εργασίας των μαθητών μας: 

Οι μαθητές έψαξαν και ενημερώθηκαν, τόσο για την αξία της εξοικονόμησης του χαρτιού, όσο και για την διαφορά της από την ανακύκλωση και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση με ομάδες 로보플러스 다운로드.
Αναλυτικότερα:
1. Αρχικά οι μαθητές της Δ1 τάξης αποτύπωσαν την κατανάλωση χαρτιού που γινόταν στο σχολείο, το οποίο αποτυπώθηκε σε ραβδόγραμμα 중국어번역기.
2. Στη συνέχεια ορίστηκε μία ομάδα παιδιών ως ομάδα ελέγχου κατανάλωσης χαρτιού Download the novel Jic.
3. Υποχρέωση της ομάδας ελέγχου κατανάλωσης ήταν η ενημέρωση εκπαιδευτικών –μαθητών –γονέων για την δράση και για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να εξοικονομηθεί χαρτί Download the swf player.
4. Κάθε ομάδα όρισε εκπρόσωπο με αρμοδιότητα την καταγραφή της ποσότητας των χαρτιών που καταναλώθηκαν, καθώς και εκείνων που εξοικονομήθηκαν 아이오아이 너무너무너무.
5. Κάθε εβδομάδα γινόταν καταμέτρηση των αποτελεσμάτων από την αρμόδια ομάδα.
6 basic 다운로드. Στο τέλος, οι μαθητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δράσης στη σχολική κοινότητα, συζήτησαν τις ιδέες και άλλων μαθητών του σχολείου για το θέμα και κατασκεύασαν αφίσα για συμμετοχή στη δράση –  Αποτελέσματα / επίδραση
Το σημαντικότερο αποτέλεσμα της ενασχόλησης ήταν η εξοικονόμηση χαρτιού -> στόχος της δράσης και η πρόκληση του ενδιαφέροντος των μαθητών ώστε να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την εξοικονόμηση χαρτιού 3 sweep 다운로드.
Τέλος οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και ενδιαφέρθηκαν και για άλλα θέματα (κοινωνικά + περιβαλλοντικά) και έδειξαν την πρόθεσή τους να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν 핑크퐁 동요.

Στόχος δράσης

Η εξοικονόμηση κάθε είδους χαρτιού που αποσκοπεί στη διάσωση των δέντρων και κατ΄ επέκταση του περιβάλλοντος.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Οι μαθητές του σχολείου, οι εργαζόμενοι στο σχολείο, οι γονείς και η Τοπική Κοινωνία.

Χρόνος δράσης

Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και έχει 6μηνη διάρκεια αποσκοπώντας στην αλλαγή των μαθημένων συνηθειών.

Τόπος Δράσης

Σχολείο και σπίτια των μαθητών

περισσότερες πληροφορίες: http://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/bravo-initiative/perigrafh.34.html