20 Δεκεμβρίου 2019 αφήγηση στο χώρο του σχολείου από την Κουμπαρούλη Ειρήνη

  Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί το σχολείο μας η αφηγήτρια, ηθοποιός,  θεατροπαιδαγωγός και απόφοιτη της Αρχιτεκτονικής κ. Ειρήνη Κουμπαρούλη, η οποία με την τέχνη της φωνής της, την ικανότητά της να χρησιμοποιεί τη γλώσσα και να αναπτύσσει την πλοκή με το θεατρικό παιχνίδι, θα μας αφηγηθεί για τις Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις το παραμύθι: ” Καρυοθραύστης” και για τις Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις: ¨Το Χριστουγεννιάτικο στολίδι¨ Download Miracles on the Hudson River.
Επιλέχθηκε από το σχολείο μας ως θέμα η αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών, γιατί τα παραδοσιακά παραμύθια είναι ένα κομμάτι της λαϊκής τέχνης που επιτυγχάνουν να προσφέρουν στον ακροατή ψυχαγωγία, παρηγορία, διδασκαλία… Η ποιητική και συμβολική τους γλώσσα καταφέρνει να γοητεύσει και να πληροφορήσει μεγάλες αλήθειες cherry blossom photo. Αλήθειες οι οποίες αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται σταδιακά και γι΄ αυτό  συγκινούν, αντέχουν και επιβιώνουν στο χρόνο Download Dungeon Shih Tzu.

Το κλειδί σε όλα αυτά είναι ο αφηγητής, που τα παλιά χρόνια το ρόλο αυτό επιτελούσαν οι γιαγιάδες/παππούδες  σε κάθε σπίτι, ιδιαίτερα τις μέρες των Χριστουγέννων lightshot 다운로드. Ο αφηγητής παραμυθιών καταφέρνει να ξετυλίγει με την τέχνη του την πολύπλευρη διάστασή των παραμυθιών με ζωντανή επικοινωνία και αλληλεπίδραση 악마의 리들.

Ο καθηγητής λαογραφίας και φιλολογίας Μ.Γ. Μερακλή έχει γράψει: «Τα λαϊκά παραμύθια μεταφέρουν γνώσεις και ηθικές αξίες αιώνων, και σήμερα έχουν γίνει τόσο εργαλείο επιστημονικής έρευνας, όσο και σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο» Ulleungdo l.

Από τη Διεύθυνση