Χρόνια Πολλά Ελλάδα

 “τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι Go mp3. Το λοιπόν δουλέψαμε όλοι μαζί, να την φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος Download The Hundred Days of Nangun 5. Είμαστε εις το «εμείς» και όχι εις το «εγώ»”. (Μακρυγιάννης)

1821-2021. Εθνική Επέτειος 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Συμπληρώνονται φέτος διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης την 25η Μαρτίου 1821, ημερομηνίας-σταθμού στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας αφού οδήγησε, μέσα από αιματηρούς αγώνες, μετά από 400 χρόνια, στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, το οποίο αναγνωρίστηκε από το Πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830 Download the Facebook archive.

Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου μας βοηθά στη βαθύτερη κατανόηση των ιστορικών γεγονότων και τη συνειδητοποίηση της σημασίας για τη μετέπειτα πορεία της πατρίδας μας.

Η 200ή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι ημέρα μνήμης και τιμής στις θυσίες των απλών Ελλήνων για τις αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της πίστης.

Όπως γράφει ο Μακρυγιάννης: «όταν οι ολίγοι αποφασίσουν να πεθάνουν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν» πετυχαίνοντας το αδύνατο, το ακατόρθωτο, το ηρωικό: να αποτινάξουν τον ζυγό και να ιδρύσουν το πρώτο ελεύθερο εθνικό κράτος.

Τιμούμε στη 200ή επέτειο, την ιστορική μνήμη, τον ηρωισμό και τις θυσίες όλων των Ελλήνων θυμίζοντας πως τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες.

Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν με μεγαλείο ψυχής, με πίστη, με πόθο τη λευτεριά!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!