Ανακοίνωση για το Νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

 Αγαπητοί γονείς,

καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο για τα παιδιά μας 국세청 홈택스 다운로드!

 Από τη νέα σχολική χρονιά 2022–2023 τίθεται σε εφαρμογή το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου το οποίο θα αναπτύσσεται στις παρακάτω τρεις (3) ζώνες:

Νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Α/Α ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
13.15-13.20 Χρόνος μετάβασης στην αίθουσα γεύματος

1η Ζώνη: Μεσημβρινό γεύμα – Διατροφική Αγωγή 

1η ώρα 13.20-14.00 40΄ Γεύμα – Διατροφική Αγωγή
14.00-14.10 10΄ Διάλειμμα

2η Ζώνη: Μελέτη – Προετοιμασία 

2η ώρα 14.10-14.55 45΄ Μελέτη Προετοιμασία
14.55-15.05 10΄ Διάλειμμα
3η ώρα 15.05-15.50 45΄ Μελέτη Προετοιμασία
15.50-15.55 Διάλειμμα

3η Ζώνη: Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι

4η ώρα 15.55-16.40 45΄ Σχολικοί Μαθητικοί  Όμιλοι
16.40-16.45 Διάλειμμα
5η ώρα 16.45-17.30 45΄ Σχολικοί  Μαθητικοί  Όμιλοι

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ –ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 1. Στη δεύτερη (2η) ζώνη, «Μελέτη – Προετοιμασία», διάρκειας δύο (2) διδακτικών ωρών, εντάσσεται, τουλάχιστον για μια (1) διδακτική ώρα καθημερινά, το γνωστικό αντικείμενο της «Μελέτης – Προετοιμασίας» στη γλώσσα και τα μαθηματικά, το οποίο ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 – Δασκάλων 비주얼스튜디오 2017 다운로드. Στη ίδια ζώνη δύναται να εντάσσεται μία (1) διδακτική ώρα με αντικείμενο ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα: αγγλικά, αθλητισμός, εικαστικά, μουσική, θεατρική αγωγή και τεχνολογία πληροφορίας και επικοινωνιών (Τ.Π.Ε Find Live Trip Computer. τα  οποία ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς του αντίστοιχου κλάδου και εξαρτάται από τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών Detective Colombo.

2. Στην τρίτη (3η) ζώνη, «Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι», εντάσσονται, για συνεχόμενο δίωρο καθημερινά, με ενδιάμεσο ολιγόλεπτο διάλειμμα, οι σχολικοί μαθητικοί όμιλοι, στο πλαίσιο λειτουργίας των οποίων δύναται να προσφέρεται δράση, δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία με αντικείμενα σχετιζόμενα με τον αθλητισμό, τα ομαδικά αθλήματα, τους παραδοσιακούς ή μοντέρνους χορούς, τη χοροκινητική έκφραση, τις εικαστικές τέχνες, τις χειροτεχνίες και κατασκευές, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την εκπαιδευτική ρομποτική, τα πνευματικά παιχνίδια και παζλ, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τις επιστημονικές κατασκευές – πειράματα, τα μαθηματικά παιχνίδια, τη ρητορική τέχνη και δημιουργική γραφή, το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο, τη διαπολιτισμική παιδεία, τον εθελοντισμό, την παιδική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία εφημερίδας 탑오브탱커. Οι σχολικοί μαθητικοί όμιλοι δύνανται, επιπλέον, να δραστηριοποιούνται στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών- βιωματικών και περιβαλλοντικών δράσεων, τη συγκρότηση χορωδίας, θεατρικής ομάδας και μαθητικής ορχήστρας 네로 버닝롬 다운로드. Η διάρκεια κάθε ομίλου δύναται να εκτείνεται σε ένα ή και περισσότερα συνεχόμενα διδακτικά δίωρα Chess Titans.

3. Η αποχώρηση των μαθητών που θα παρακολουθούν το νέο διευρυμένο πρόγραμμα θα γίνεται ή στις 14.55, με το πέρας της πρώτης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης ή στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος Download Gulliver Travel Machine.

4. Δυνατότητα εγγραφής στο νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα έχουν όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από κοινωνικά ή άλλα κριτήρια Download the Long Wind Bug Edition.

 Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών/τριών που επιθυμούν να παρακολουθούν τα παιδιά τους και την 3η Ζώνη (15.55- 17.30) και να αποχωρούν στις 17:30 μ.μ να το δηλώσουν με την συμπλήρωση και αποστολή της παρακάτω δήλωσης στο mail του σχολείου μας mail@4dim-ag-anarg.att.ach.gr  το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 5/9/2022, προκειμένου να προχωρήσουμε στον αναγκαίο προγραμματισμό emmet.

Για όποια διευκρίνηση ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διευθύντρια  του Σχολείου, στο τηλέφωνο: 210 2613219.

                  Η Διευθύντρια του 4ου Δ.Σ Αγίων Αναργύρων

Ευαγγελίου Μαρία

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 Ο/Η υπογραφόμενος/η…………………………………………………………………………… γονέας/κηδεμόνας

του /της μαθητή/τριας ……………………………………………………………………….……… τάξη……….. του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων

δ η λ ώ ν ω

 ότι επιθυμώ να συμμετέχει το παιδί μου στο νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και να αποχωρεί  καθημερινά στις 17.30.

 

Ημερομηνία …../9/2022

 

Υπογραφή

Παρατηρήσεις -επισημάνσεις

  1. Η Δήλωση συμπληρώνεται και αποστέλλεται στο mail του σχολείου μας: mail@4dim-ag-anarg.att.ach.gr  το συντομότερο δυνατό  (προκειμένου να γίνει έγκαιρα  ο προγραμματισμός,  παρακαλούμε για την αποστολή του email έως την επόμενη Δευτέρα) αποκλειστικά και μόνο από τους γονείς των μαθητών/τριών που επιθυμούν να παρακολουθούν τα παιδιά τους και την 3η Ζώνη (15.55- 30) και να αποχωρούν στις 17:30 μ.μ

Όσοι γονείς έχουν δηλώσει ήδη (στο τέλος της περσινής χρονιάς) τη συμμετοχή των παιδιών τους στο ολοήμερο πρόγραμμα δεν χρειάζεται να αποστείλουν νέα δήλωση εφόσον δεν επιθυμούν την παραμονή των παιδιών τους.