Το σχολείο μας πάει Θέατρο

   Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές/τριες των ΣΤ τάξεων του σχολείου μας θα επισκεφθούν το θέατρο ΑΡΓΩ για να παρακολουθήσουν το  “Προσφυγάκι”, ένα θεατρικό έργο για μικρούς και μεγάλους με λόγο, μουσική και τραγούδι 새나루.

   Το «Προσφυγάκι», όπως συνηθίζεται να λέγεται το άγαλμα «Το βοσκόπουλο με το κουταβάκι», βρίσκεται στην αίθουσα 29 του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Download King Opa 97. Είναι μαρμάρινο, ύψους 63 πόντων και παριστάνει ένα βοσκόπουλο που κρατάει στην αγκαλιά του ένα σκυλάκι cisco vpn 다운로드. Το έφερε στην Ελλάδα ο αρχαιολόγος Κ. Κουρουνιώτης στη Μικρασιατική Καταστροφή και το παρέδωσε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 바그다드 카페 다운로드.

Το έργο διαδραματίζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σήμερα και στα λιμάνια της Σμύρνης και του Πειραιά το 1922 일곱개의 대죄 천공의 포로. Τρεις επισκέπτες βρίσκονται μπροστά στο άγαλμα που λέγεται Προσφυγάκι και ανακαλύπτουν ότι οι πρόγονοί τους ήταν μαζί στο ίδιο καράβι που τους πήρε από τη Σμύρνη που καιγόταν Download Inipay plugin 128. Κουβαλούσαν και οι τρεις ό,τι πολυτιμότερο είχαν. Ο αρχαιολόγος Κ. Κουρουνιώτης κουβαλούσε ένα αγαλματάκι, η Κυρά Λένη (Σμυρνιά νοικοκυρά) ένα εικόνισμα και μία συνταγή της γιαγιάς της και ο Κυρ Ιορδάνης (Σμυρνιός νταής) τον τζουρά του Visio 2010. Θυμούνται και μιλάνε για τους πρόσφυγες πατέρες, μητέρες, παππούδες και γιαγιάδες που μετά τον ξεριζωμό μόχθησαν και πρόκοψαν στις νέες τους πατρίδες και πλούτισαν την Ελλάδα με τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τη μουσική, τα τραγούδια, τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Όλα αυτά που δένουν τις κοινωνίες των ανθρώπων και που η ανάμειξη τους γεννάει ένα καινούργιο πολιτισμό opencv python.

Τα αγάλματα ζωντανεύουν και αφηγούνται και αυτά τις δικές τους ιστορίες. Το Προσφυγάκι μιλάει για τον ξεριζωμό του, για το πως ήρθε από τη Σμύρνη τυλιγμένο σαν μωρό και νοσταλγεί την πατρίδα του rDownload the package. Η θύμηση της είναι βαθιά χαραγμένη στο μάρμαρο του και δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Συντελεστές

Κείμενο: Γιάννης Καλατζόπουλος

Σκηνοθεσία: Αιμιλία Υψηλάντη-Βαγγέλης Βογιατζής

Μουσική: Παντελής Θαλασσινός

Χορογραφίες: Κατερίνα Ανδριοπούλου

Κοστούμια: Σπύρος Γκέκας

Video-Προβολές: Κάρολος Πορφύρης

Ηθοποιοί: Θόδωρος Ιγνατιάδης, Τατιάνα Σκανάτοβιτς, Ειρήνη Ιωάννου-Παπανεοφύτου, Σταύρος Λιλικάκης, Έφη Σισμανίδου, Κατερίνα Κέντρου, Δημήτρης Νάστος

Διάρκεια παράστασης: 70′

Στο προσφυγάκι αναφέρεται και ο Χρήστος Μπουλώτης, ο οποίος με το βιβλίο του «Το άγαλμα που κρύωνε», γραμμένο για το Προσφυγάκι, μας έδειξε πως τα αγάλματα έχουν όνειρα, επιθυμίες, ενθυμίσεις και θησαυρούς καλά κρυμμένους μέσα στα βάθη της μαρμάρινης ή πήλινης καρδιάς τους 영화 암수살인.

,