Το έθιμο της χελιδόνας. Ανοιξιάτικα κάλαντα από το 4ο ΔΣ Αγ. Αναργύρων για να γιορτάσουμε το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό των χελιδονιών 

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης μαζί με τη δασκάλα τους κ Free download to PowerPoint 2013. Σαββοπούλου Κατερίνα, το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου, αναβίωσαν το ελληνικό έθιμο της χελιδόνας παρέα με τους συμμαθητές τους απ΄ όλες τις τάξεις και τους δασκάλους τους: Κρατούσαν στα χέρια τους ένα ξύλινο ή χάρτινο χελιδόνι που του είχαν κρεμάσει στο λαιμό κουδουνάκια, καλαθάκια με ανοιξιάτικα λουλούδια και είπαν τα «χελιδονίσματα» ενώ τα κουδουνάκια συνόδευαν το τραγούδι τους  Download Infinite Stratos.

Το έθιμο: Το μήνα Μάρτη, τα παιδιά έφτιαχναν ένα ξύλινο ομοίωμα χελιδόνας, το οποίο στόλιζαν με ζουμπούλια  teraterm 한글 다운로드. Έπειτα το γύριζαν από σπίτι σε σπίτι σ’ όλο το χωριό τραγουδώντας τραγούδια για τον ερχομό των χελιδονιών  애플뮤직 일괄. Οι νοικοκυρές έδιναν στα παιδιά χρήματα, λάδι, κρασί, αλεύρι, σιτάρι. Τα χρήματα καθώς και τα προϊόντα αυτά τα αφιέρωναν τα παιδιά στην εκκλησία  VC RUNTIME 140D 다운로드.
Το έθιμο αυτό επιβιώνει από τους αρχαίους Έλληνες σε πολλά μέρη της πατρίδας μας όπως στη Μακεδονία, Θράκη, Δωδεκάνησα  트위치.
Ο συγγραφέας Αθηναίος (2ος αιώνας μ.Χ.) έχει διασώσει ένα «χελιδόνισμα» που τραγουδούσαν τα παιδιά στη Ρόδο, κρατώντας ένα ομοίωμα χελιδονιού  핫이슈.
Στα πρώτα βυζαντινά χρόνια, το «ελληνικό» έθιμο της χελιδόνας θεωρήθηκε ειδωλολατρικό και στην αρχή απαγορεύτηκε από την εκκλησία  28th. Παρ’ όλα αυτά όμως τα παιδιά συνέχιζαν να τραγουδούν τον ερχομό της Άνοιξης και έτσι το έθιμο διατηρήθηκε όπως ακριβώς και στην αρχαιότητα  지금 만나러 갑니다 2018.

Ήρθε ήρθε χελιδόνα
ήρθε και άλλη μεληδόνα
κάθισε και λάλησε
και γλυκά κελάηδησε:

Μάρτη, Μάρτη μου καλέ,
και Φλεβάρη φοβερέ
κι αν φλεβίσεις κι αν τσικνίσεις
καλοκαίρι θα μυρίσεις
Κι αν χιονίσεις κι αν κακίσεις
πάλιν άνοιξη θ’ ανθίσεις.

Σε άλλα μερη λένε:
«Του Μάρτη χελιδονίσματα»

Χελιδόνα έρχεται
από μαύρη θάλασσα
θάλασσα επέρασε
τη φωλιά δε ξέχασε
εν δυο, εν δυο.

Μάρτη, Μάρτη βροχερέ
και Απρίλη δροσερέ
τα πουλάκια κελαηδούν
τα δεντράκια φύλλα ανθούν
τα πουλάκια αυγά γεννούν
κι αρχινούν να τα κλωσούν.

Καλή Άνοιξη!!!