To 4o Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας “…παίζοντας με τις λέξεις…” την Παρασκευή 9 /2/2018

        Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (στις 9 Φεβρουαρίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης (στις 20 Μαρτίου 2018), επισκέφθηκε το σχολείο μας,  την  Παρασκευή  9 Φεβρουαρίου 2018,  η αφηγήτρια Μάγδα Κοσσίδα για να παρουσιάσει το εργαστήριο ελληνοφωνίας με θέμα: «Παίζω με τις λέξεις», όπου τα παιδιά μπήκαν στη διαδικασία να ανακαλύψουν με ψυχαγωγικό τρόπο μερικές από τις πολύτιμες ιδιότητες των ελληνικών λέξεων όπως είναι η σαφήνεια, η ακρίβεια, η μαθηματική δομή και η φιλοσοφική τους διάσταση Download Mononokehime. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: η κ. Μαγαλιού Μ. υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Γ΄Δ/νσης ΠΕ Αθήνας, ο κ Zumbini 1. Χερούλης Α. από τη Δ/νση Δυτικής Αθήνας, η κ. Zούπα Σ.

     Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με την υπ bm98. αριθμ. 17889 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β΄ 1384/24/04/2017) 무료 오디오북.

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (16471/ΓΔ4/31-01-2018), μέσω της θέσπισης αυτού του ετήσιου παγκόσμιου εορτασμού επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού 불교 음악 다운로드.

     Στο διάβα των αιώνων υπήρξε καθοριστική η συμβολή της ως μέσου αποθησαύρισης και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και επιβιώνει ως τις μέρες μας, στη νεότερη εκδοχή της, ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως Download Unicorn Gundam.

     Η γνώση και η κατανόηση της σημασίας της ελληνικής γλώσσας συνιστά βασική παιδευτική επιδίωξη House download made with a card. Ιδιαίτερα η νέα γενιά μπορεί να ωφεληθεί πολλαπλά, αν εξοικειωθεί με την ιστορία και τη χρήση της και αφομοιώσει δημιουργικά τον πλούτο της, γεγονός που θα της επιτρέψει να κατανοήσει τη βαθύτερη ουσία του ελληνικού πολιτισμού και την πολυδιάστατη συμβολή της ελληνικής γλώσσας στη δημιουργία του παγκόσμιου πολιτισμού Download the purchase confirmation form.

Λίγα λόγια για την αφηγήτρια Μάγδα Κοσσίδα:

      Η Μάγδα Κοσσίδα είναι αφηγήτρια Designated Survivor Season 3. Έζησε και εργάστηκε στην Γαλλία επί 30 χρόνια.  Αφηγείται στην Ελληνική και στη Γαλλική γλώσσα Download more doors for flags. Έχει μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. Πήρε μέρος σε πολλά φεστιβάλ αφήγησης στην Γαλλία, Ελλάδα και Ελβετία. Aφηγείται σε διάφορους χώρους όπως θέατρα, βιβλιοθήκες, σχολεία, μουσεία, νοσοκομεία, φυλακές, ιδρύματα, δρόμους, πλατείες και αλλού.

     Σπούδασε Ιστορία και Παιδαγωγικά και ασχολήθηκε με την Ψυχοπαιδαγωγική εφαρμογή των παραμυθιών και με την προσφορά της αφηγηματικής τέχνης στην προσχολική ηλικία. Aνέλαβε εργαστήρια στο θεραπευτικό ινστιντούτο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πραγματοποίησε εργαστήρια και παραστάσεις σε φυλακές.  Ανέβασε παραστάσεις σε θέατρα  και σε λύκεια της Γαλλίας με κύριο στόχο την υπεράσπιση της ελληνικής γλώσσας.

     Η ενασχόληση της με την ελληνική μυθολογία την οδήγησε σε μια σειρά από εξειδικευμένα σεμινάρια που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Γαλλία και που έχουν σαν θέμα: «Γιατί και πως η Ελληνική Μυθολογία». Έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα το εργαστήρι σπουδών ΠΕΠΛΟ: «Πειραματικό εργαστήρι προφορικής λογοτεχνίας», εμπνευσμένο από το Φαρενάιτ 451 του Kέντρου προφορικής λογοτεχνίας της Γαλλίας,  που έχει στόχο, τη διάδoση μεγάλων εμβληματικών λογοτεχνικών έργων στο ευρύ κοινό.