το 4ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων συμμετέχει στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δυτικού Τομέα

 Οι μαθητές του σχολείου μας δημιούργησαν ομάδα σκακιού και διεκδίκησαν να πάρουν μέρος στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών 2018. Είμαστε δίπλα τους και θα τους ενισχύσουμε με την αγάπη μας! Ευχόμαστε να έχουν ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!!!!!

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ

Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α., Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου το 13ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και το 33ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου διοργανώνουν το 17ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών Π.Ε Δυτικού Τομέα Αθηνών 2018.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τσιώτα Μαίρη, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Δήμου Περιστερίου

Καλιάφας Τάσος, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρισης Πολιτισμού  Δήμου Περιστερίου

Μιχαηλίδης Γιώργος, Ταμίας Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

Ευαγγελίου Μαρία, Πρόεδρος Πνευματικής Στέγης Περιστερίου

Καλέμης Χρήστος, Αντιπρόεδρος Πνευματικής Στέγης Περιστερίου

Ρατσιάτος Λευτέρης, Διευθυντής του 33ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Λουκίδης Παναγιώτης, Διευθυντής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Μεϊντάση Αθανασία, Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου .Περιστερίου

Πατσής Αλέξανδρος, Διευθυντής του 26ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Διευθύντρια Αγώνων ορίζεται η κυρία Ευαγγελίου Μαρία, Πρόεδρος της Π.Σ Download the Intel Graphics Control Panel. Περιστερίου.

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο 13ο Δημοτικό Περιστερίου και στο 33ο Δημοτικό Περιστερίου, Πρέσπας & Πελοπίδα, Περιστέρι

ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής:

Έχουν όλα τα Δημοτικά Σχολεία & Γυμνάσια δημόσια και ιδιωτικά, της Π.Ε Δυτικής Αθήνας (Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Δήμος Αιγάλεω, Δήμος Ιλίου, Δήμος Περιστερίου, Δήμος Πετρούπολης, Δήμος Χαϊδαρίου), το μέγιστον, δύο (2) ομάδες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους.

Δήλωση συμμετοχής:

Τα Δημοτικά Σχολεία & Γυμνάσια δημόσια και ιδιωτικά, της Π.Ε Δυτικής Αθήνας πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, συμπληρώνοντας υποχρεωτικώς όλα ανεξαιρέτως τα πεδία της φόρμας δηλώσεως συμμετοχής, μέσω της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (http://essnachess.gr/dilwseis-symmetoxis) το βραδύτερο τρεις (3) ολόκληρες ημέρες πριν από την ημερομηνία της διεξαγωγής του εν λόγω Πρωταθλήματος.

Με τη δήλωση της συμμετοχής τους στο Π.Ε Δυτικής Αθήνας οι ομάδες των Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίων δημόσιων και ιδιωτικών, της Περιφερείας Αττικής πρέπει να δηλώσουν τη βασική σύνθεσή τους, η οποία αποτελείται, το μέγιστον, από έξι (6) παίκτες/ παίκτριες με τη σειρά που αυτοί/ αυτές αγωνίζονται στις τρεις (3) πρώτες σκακιέρες και ισχύει για όλο το Περιφερειακό Ομαδικό Πρωτάθλημα Download the email icon. Η ως άνω δήλωση της βασικής συνθέσεως των ομάδων των Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίων δημόσιων και ιδιωτικών, της Π.Ε Δυτικής Αθήνας πρέπει να συνοδεύεται από επίσημη βεβαίωση του Διευθυντή/ της Διευθυντρίας τους ότι οι ως άνω παίκτες/ παίκτριες είναι μαθητές/ μαθήτριες αυτών των Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίων δημόσιων και ιδιωτικών, της Π.Ε Δυτικής Αθήνας.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Ώρα έναρξης είναι στις 17:00 μ.μ. Η επιβεβαίωση συμμετοχών είναι αυστηρώς από τις 16:00 – 16:30 π.μ. Όσοι προσέλθουν μετά τις 16:30 π.μ. αγωνίζονται από το δεύτερο (2ο) γύρο.

Η έναρξη των επόμενων, μετά από τον πρώτο (1ο), γύρων πραγματοποιείται αμέσως μετά από την ανά όμιλο ολοκλήρωση του προηγούμενου γύρου και την ανά όμιλο ανακοίνωση της κληρώσεως του επόμενου γύρου από τους διαιτητές Counterattack of Imjin-rok Chosun. Οι αγωνιζόμενοι/ αγωνιζόμενες πρέπει να μη απομακρύνονται από το χώρο των αγώνων και να ανταποκρίνονται άμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις. Παίκτης/ παίκτρια που δεν έχει προσέλθει στη σκακιέρα του δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας μετά από την έναρξη του τρέχοντος γύρου χάνει την παρτίδα αυτού του γύρου άνευ αγώνος και αποβάλλεται από το Προκριματικό Ατομικό Πρωτάθλημα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Σύνθεση ομάδων:

Η σύνθεση των ομάδων των Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίων δημόσιων και ιδιωτικών, της Περιφερείας Αττικής είναι τετραμελής (4μελής) ανεξαρτήτως τάξεως με υποχρεωτική τη συμμετοχή παικτρίας στην τέταρτη (4η) σκακιέρα.

Αρχηγός των ομάδων των Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίων δημόσιων και ιδιωτικών, της Περιφερείας Αττικής δύναται να είναι μόνον παίκτης/ παίκτριά τους και, αυστηρώς, ουδόλως εκπαιδευτικός, προπονητής ή γονέας Android Jelly Bean.

Σύστημα αγώνων:

  1. I) Για τα Δημοτικά Ελβετικό επτά (7) γύρων.
  2. II) Για τα Γυμνάσια Ελβετικό πέντε (5) ή επτά (7) γύρων ανάλογα με το πλήθος των ομάδων.

οι συμμετέχουσες ομάδες στα Προκριματικά Ομαδικά Πρωταθλήματα αγωνίζονται σε έναν (1) όμιλο.

α) Μία (1) συμμετοχή προκρίνεται στην τελική φάση.

β) Δύο (2) συμμετοχές, πουλ τεσσάρων γύρων 대성마이맥 노트북.

γ) Τρεις (3) ή Τέσσερεις (4) συμμετοχές, πουλ διπλών συναντήσεων.

δ) από πέντε (5) έως επτά (7) συμμετοχών οι ομάδες αγωνίζονται με απλό σύστημα πουλ.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η αρχική κατάταξη των συμμετεχουσών στα Περιφερειακά Ομαδικά Πρωταθλήματα ομάδων γίνεται τυχαίως (random).

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΕΩΣ

Ο χρόνος σκέψεως ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια. Σε περίπτωση, κατά την οποία δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους και όλες τις παρτίδες, χρησιμοποιούνται στις παρτίδες, οι οποίες δεν έχουν τελειώσει μετά από είκοσι (20) λεπτά της ώρας μετά από την έναρξη του τρέχοντος γύρου CaptureOne Express. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρόνος σκέψεως είναι πέντε (5) λεπτά της ώρας για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε παίκτη/ παίκτρια.

ΚΑΝΟΝΕΣ:

Εφαρμόζονται οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (Rapid) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Σύμφωνα με την από 21.12.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της ΕΣΟ, ειδικώς για την αντικανονική κίνηση, όμως ο μηδενισμός του παίκτη/ της παίκτριας λαμβάνει χώρα, αφού έχει ολοκληρώσει και δεύτερη (2η) αντικανονική κίνηση.

Νίκη άνευ αγώνος πιστώνεται με σκορ τέσσερα – μηδέν (4 – 0) ή μηδέν – τέσσερα (0 – 4), αντιστοίχως, και με πόντο για καθεμιά από τις σκακιέρες της νικήτριας ομάδας 레오스 포춘 다운로드. Το bye πιστώνεται με δύο (2) βαθμούς και δύο και 0,5 (2,5) πόντους [από ένας (1) βαθμός στην πρώτη (1η) και τη δεύτερη (2η) σκακιέρα και μισός (0,5) βαθμός στην τρίτη (3η) σκακιέρα]. Ομάδα, η οποία ηττήθηκε άνευ αγώνος, αποβάλλεται από το Περιφερειακό Ομαδικό Πρωτάθλημα.

Για κάθε κενή σκακιέρα αφαιρείται μισός (0,5) πόντος.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΕΩΣ ΤΥΧΟΝ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ

Ισχύουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια:

α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων ομάδων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους: Το σύνολο των βαθμών και, στην περίπτωση του ίδιου συνόλου βαθμών, το σύνολο των πόντων κάθε ομάδος σε όλους ανεξαιρέτως τους γύρους, και, στην περίπτωση του ίδιου συνόλου πόντων, διαδοχικώς, το σύνολο των πόντων ανά σκακιέρα των ισόβαθμων ομάδων σε όλους ανεξαιρέτως τους γύρους,

β) το σύνολο των πόντων κάθε ομάδος σε όλους ανεξαιρέτως τους γύρους

γ), διαδοχικώς, το σύνολο των πόντων ανά σκακιέρα των ισόβαθμων ομάδων σε όλους ανεξαιρέτως τους γύρου και δ) κλήρωση.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Βάσει της τελικής κατατάξεως κάθε ομίλου και μετά από την άρση τυχόν ισοβαθμιών, βραβεύονται με κύπελλα η πρώτη (1η), η δεύτερη (2η) και η τρίτη (3η) των ομάδων κάθε Περιφερειακού Ομαδικού Πρωταθλήματος και με χρυσά, αργυρά και χάλκινα, αντιστοίχως, μετάλλια όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες/ όλες ανεξαιρέτως οι παίκτριες της βασικής συνθέσεώς τους Free download of Romantic Doctor Kim Sabu.

ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Προκρίνεται ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του συνολικού πλήθους των συμμετοχών κάθε Περιφερειακού Ομαδικού Πρωταθλήματος με ελάχιστες τις πέντε (5) και μέγιστες τις δεκαπέντε (15) ομάδες. Σε περιφερειακό πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν λιγότερες από δέκα (10) ομάδες, δεν ισχύει ο ελάχιστος αριθμός, πέντε (5), αλλά μόνο το ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%). Ειδικά για τα Γυμνάσια, ο ελάχιστος αριθμός προκρινόμενων ομάδων είναι τρεις (3). Τυχόν υπόλοιπο μεγαλύτερο του μηδέν κόμμα πέντε τοις εκατό (0,5%) προκρίνεται και η αμέσως επόμενη ομάδα.

Ο Επικεφαλής Διαιτητής κάθε Περιφερειακού Ομαδικού Πρωταθλήματος υποχρεούται να αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΤΕΔ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.tedessna@yahoo.gr το βραδύτερο μία (1) ολόκληρη ημέρα μετά από τη διεξαγωγή κάθε Περιφερειακού Ομαδικού Πρωταθλήματος τις τελικές κατατάξεις ανά όμιλο σε πίνακες Εxcel με όλα ανεξαιρέτως τα κριτήρια της άρσεως των τυχόν ισοβαθμιών, τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία του χρησιμοποιηθέντος εγκεκριμένου από τη FIDE λογισμικού κληρώσεων και τον κατάλογο των κατά τα ως άνω προκριμένων από κάθεΠεριφερειακό Ομαδικό Πρωτάθλημα.

ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΕΓΚΥΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΟΡΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Ν.Α., ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Ν.Α. (www.essnachess.gr) ΔΥΟ (2) ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 클립 후커. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΝΟΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ:

Με μέριμνα του συνδιοργανωτή κάθε Περιφερειακού Ομαδικού Πρωταθλήματος δύναται να υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση, φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση κάθε Περιφερειακού Ομαδικού Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ο Επικεφαλής Διαιτητής, οι υπεύθυνοι κληρώσεων και οι διαιτητές των Ομαδικών Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2018 θα οριστούν από την ΤΕΔ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α..

Οι ενστάσεις εκδικάζονται στα μεν Περιφερειακά Ομαδικά Πρωταθλήματα από τριμελείς (3μελείς) Επιτροπές Ενστάσεων, οι οποίες θα οριστούν με τις ειδικές προκηρύξεις κάθε Περιφερειακού Ομαδικού Πρωταθλήματος, στα δε Τελικά Ατομικά Πρωταθλήματα από την Επιτροπή Ενστάσεων της ΤΕΔ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. 다음 소녀시대 스크린세이버. Προϋπόθεση του παραδεκτού κάθε ενστάσεως είναι η καταβολή στο Διευθυντή Αγώνων κάθε Πρωταθλήματος, το οποίο εντάσσεται στη δομή των Ομαδικών Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2018, παραβόλου ενστάσεως ύψους πενήντα ευρώ (50,00€), το οποίο επιστρέφεται, αν η ένσταση γίνει δεκτή, έστω και μερικώς, άλλως καταπίπτει υπέρ της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.. Γίνεται ρητή μνεία ότι ένσταση, η οποία αφορά την κλήρωση είναι απαράδεκτη, δεδομένου ότι για τις κληρώσεις χρησιμοποιούνται μόνον εγκεκριμένα από τη FIDE λογισμικά κληρώσεων.

ΔΙΑΦΟΡΑ

Για κάθε θέμα, το οποίο που δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη την Γενική Προκήρυξη των Ομαδικών Πρωταθλημάτων Μαθητών – Μαθητριών Αττικής 2018 ή από τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE, καθώς και για κάθε απρόβλεπτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίζουν είναι ο εκάστοτε Διευθυντής Αγώνων για οργανωτικά θέματα και ο εκάστοτε Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

                                                        Για το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.,

                          Ο Πρόεδρος                                                      Η Γενική Γραμματέας

                   Χρήστος Γκορίτσας                                                       Βιργινία Ψωμά

Tags: