Επίσκεψη των Γ΄, Δ΄ τάξεων στο ίδρυμα Ευγενίδου- Πλανητάριο

 Την Τετάρτη 21 Μαρτίου, οι μαθητές του σχολείου επισκέφτηκαν ίδρυμα Ευγενίδου- Πλανητάριο Download to learn Chinese.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα:

¨Η Ιστορία της Γραφής¨

     Το εργαστήρι αυτό ταξίδεψε τους μαθητές πίσω στο χρόνο, μέσα από τα μονοπάτια της ιστορίας της γραφής Download Sakuranbo. Από τη μία παρουσίασε την ιστορική εξέλιξη της γραφής, ενώ από την άλλη έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία για μια δημιουργική ενασχόληση και γνωριμία με τα «υλικά της γραφής» Delicious courier.

   

Οι μαθητές  ακολούθησαν τη διαδρομή από τις σπηλαιογραφίες μέχρι την ανακάλυψη της σφηνοειδούς, τα ιερογλυφικά της Αιγύπτου, τη γέννηση του ελληνικού αλφαβήτου, την εφεύρεση της τυπογραφίας και τέλος (τα βιβλία χωρίς χαρτί και μελάνι) τις ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης (e-bookreaders) 마이플랫폼 다운로드.

Με την ευκαιρία αυτή, έγραψαν σε πηλό, σε κερί, σε πάπυρο, σε περγαμηνή, αλλά και σε γραφομηχανή Share Gothic woff. Έμαθαν πώς κατασκευάζονταν αυτά τα υλικά και  έγραψαν με καλαμένια και ξύλινη γραφίδα, με πένες, αλλά και με φτερά χήνας Download the marmoset!


Η Δ’ τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα:

¨Γνωριμία μαθητών με τη Βιβλιοθήκη¨

     Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τους τρόπους οργάνωσης μίας σύγχρονης βιβλιοθήκης, τους τρόπους αναζήτησης και εντοπισμού πληροφοριών στο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό της και ήρθαν σε άμεση επαφή με όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να τους παρέχει Download the Japanese course.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητές καλούνται να αναζητήσουν μόνοι τους τις βιβλιογραφικές πηγές που χρειάζονται και να συγκεντρώσουν το κατάλληλο υλικό, ώστε να ολοκληρώσουν τις σχολικές εργασίες τους στους χώρους της Βιβλιοθήκης. 

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές και των δύο τάξεων παρακολούθησαν επίσης και την προβολή της ταινίας:

Polaris Download Instagram. Tο διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας

περίληψη της ταινίας:

Ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής Cultureland. Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες τους, παρατηρούν τα αστέρια και αναρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης The download was pretty! Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο… χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι καταλήγουν να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν!

To Polaris είναι μία ευχάριστη ιστορία, που συνδυάζει την γνώση με πλούσια όσο και εντυπωσιακά γραφικά!