Το 4ο ΔΣ Αγ. Αναργύρων υλοποιεί πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

    Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΣΕΝ/JA Greece που βασίζεται στη βιωματική μάθηση (learning by doing). Η αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΣΕΝ/JA Greeceς είναι δοκιμασμένη σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι εφαρμόζονται σε πολλές χώρες του κόσμου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Junior Achievement Worldwide. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και υλοποιείται εντός του σχολικού προγράμματος Download Drastic White 2.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι μαθητές:

  • καλλιεργούν τη δημιουργικότητα τους & αναπτύσσουν κριτική σκέψη

  • εξοικειώνονται με την έννοια της επιχειρηματικότητας, τη σημασία της οικονομίας, το ρόλο των επιχειρήσεων στην παγκόσμια οικονομία, την αξία της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.

  • εκπαιδεύονται σε βασικές οικονομικές έννοιες Download the Korean font.

  • αναπτύσσουν σημαντικές επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες: ομαδική εργασία, διαπραγμάτευση, επίλυση προβλημάτων, ικανότητες παρουσίασης κ.ά.

  • «συνδέονται» με το εργασιακό περιβάλλον και αποκτούν παραστάσεις για την αποτελεσματική οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας, τις συνθήκες εργασίας, τις ευκαιρίες μελλοντικής εργασίας, κλπ 워크래프트 프로즌쓰론.

  • μαθαίνουν μέσα από εικονικές (λόγω πανδημίας) εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις και παιχνίδια ρόλων και προσομοιώσεων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και προσφέρει στους μαθητές μας, όπως και όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούμε, ευκαιρίες μάθησης και διασκέδασης Comeback 5.0.

Το σχολικό έτος 2020-2021, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και εν μέσω της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολείων, το 4ο Δ.Σ. Αγίων Αναργύρων, με τη στήριξη του ΣΕΝ/JA Greece και  με τη βοήθεια του στελέχους κ. Charis Amourgis της εταιρείας HP Inc Fifiti free. που προσέφερε εθελοντικά το χρόνο του για την υλοποίησή του  προγράμματος, εφαρμόζει πρόγραμμα νεανικής  επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση και προσαρμόζει το πρόγραμμά του στις ανάγκες των μαθητών και ιδιαίτερα των μαθητών με ειδικές ανάγκες.
Oι μαθητές μας με τους δασκάλους τους είναι ήδη στη διαδικασία εφαρμογής της ιδέας τους, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Download MacBook Mavericks.
– Η ομάδα Ευ κίνηση, “Βαδίζουμε έξυπνα” της Ε΄τάξης κατασκευάζουν τα έξυπνα γυαλιά ¨Giamepo¨για τυφλούς που δουλεύουν με αισθητήρες ανιχνεύοντας τα εμπόδια και συνδέονται με ακουστικά Bluetooth παρέχοντας ακουστικές εντολές.

Τα Giamepo έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Διακρίνουν αποστάσεις έως και 90 μέτρα First screen.
  • Υπάρχει θύρα για ακουστικά αλλά  υπάρχει και η δυνατότητα να συνδεθούν με bluetooth.
  • Ο σκελετός των γυαλιών είναι από τιτάνιο (ή από υλικά ανακύκλωσης) και δεν σπάει εύκολα 픽시브 일괄.
  • Προσφέρουν ευκολότερη πρόσβαση παντού .
  • Προσφέρουν γρηγορότερη πρόσβαση παντού.
  • Τα χρώματα του σκελετού είναι της αρεσκείας σας .
  • Τα γυαλιά παραδίδονται συναρμολογημένα .

Μαζί με τα Giamepo δίνεται ένα μοναδικό τσιπ (disk3.1/e4-97input_ fil31,02-74) που τοποθετείτε σε κάθε αυτοκίνητο και με μία εφαρμογή που κατέχει ο χρήστης του έξυπνου κινητού προειδοποιεί τον οδηγό για την τοποθεσία του ώστε να αποφεύγονται τυχόν ατυχήματα.

– Η ομάδα Helper Blind Company ¨…και ξέχνα τα εμπόδια” της ΣΤ΄ τάξης κατασκευάζει το «έξυπνο» μπαστούνι HTB για τυφλούς που δουλεύει με αισθητήρες ανιχνεύοντας τα εμπόδια. Συνδέεται με ακουστικά Bluetooth παρέχοντας ακουστικές εντολές. 
Οι μαθητικές ομάδες μας δημιούργησαν το δικό τους καινοτόμο προϊόν/υπηρεσία και διεκδικούν βραβείο στον Τελικό Πανελλαδικό Διαγωνισμό.

Βλέπε πηγή: http://www.senja.gr/

Από τη Διεύθυνση