Όρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Αναργύρων και λίγα λόγια για την περιοχή

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

  οι δρόμοι της σχολικής μας Περιφέρειας:

  1. Αρετής
  2. Αφροδίτης
  3. Βασιλικών
  4. Βύρωνος
  5. Γρ. Αυξεντίου
  6. Γρηγορίου Ε΄
  7. Δ. Δημητρίου
  8. Διστόμου
  9. Δραγατσανίου
  10. Έλλης
  11. Ηρώων Πολυτεχνείου
  12. Θερμοπυλών
  13. Θησέως
  14. Κ. Κρυστάλλη
  15. Καλλέργη
  16. Καφαντάρη
  17. Κορωναίου Ν.
  18. Μάχης Κρήτης
  19. Μέρλα Ι Download Photoshop Brush. (9 και άνω & 16 και άνω)
  20. Μιαούλη
  21. Ναυσικάς
  22. Παπανικολή
  23. Πάφου
  24. Πλάτωνος
  25. Πραξιτέλους
  26. Σερίφου
  27. Σκοπέλου
  28. Τριπόλεως (από Αγ. Αναργύρων ως τέλος δρόμου)
  29. Χαλκίδος

     Το σχολείο μας βρίσκεται σε μια  περιοχή χαρισματική από τη φύση, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, δίπλα στο Ρέμα Ρουβίκωνα, που από φέτος (2017) έχει σκεπαστεί και έχει γίνει ένας πανέμορφος πεζόδρομος με συντριβάνια, πέργκολες και ανθόκηπους, στη συνοικία Τσούμπα.

Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι οικισμός και έδρα του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, του Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής Prezi Hangul. Η δημοτική ενότητα έχει πληθυσμό περίπου 75.000 κατοίκους και έκταση περίπου 9,11 τ.χλμ.

Οι Άγιοι Ανάργυροι, από το 1927 ως το 1963 αποτελούσαν κοινότητα. Το 1963 έγινε Δήμος και το 2010 ιδρύθηκε ο νέος  καλλικρατικός Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Είναι μια περιοχή πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, χτισμένη κατά μήκος και ανάμεσα σε δύο υδάτινους δρόμους: από τη μια πλευρά έχει ως νοητό σύνορο τον ξακουστό ποταμό Κηφισό και από την άλλη το ρέμα Φλέβας  Ρουβίκωνος* quartz 다운로드.

* Η φράση “διέβη τον Ρουβίκωνα” αναφέρεται σε ανθρώπους που εν γνώσει τους λαμβάνουν μια ριψοκίνδυνη απόφαση χωρίς επιστροφή.

  

Κύριο και βασικό χαρακτηριστικό λοιπόν της πόλης μας είναι τα ποτάμια, αλλά και τα μεγάλα άλση και πάρκα.

¨Ο ποταμός είναι αιώνιος¨, έλεγαν στην αρχαία εποχή Neat ppt template free.

 Οι αρχαίοι Έλληνες πρόσθεταν: είναι θείος, είναι ένας θεός.

Και του αφιέρωναν ιερά και βωμούς στα πράσινα άλση, που διατηρούνταν από την αφθονία και την δροσά των νερών του. Οι ποταμοί είναι οι γιοι του Ωκεανού ή οι γιοι του Δία, δηλαδή των νερών που πέφτουν από τον ουρανό και καθώς, οι ποταμοί, γονιμοποιούν το έδαφος, ο άνθρωπος τους οφείλει εν’ μέρει τους καρπούς της γης που τον διατηρούν στην ζωή.

Και για του λόγου του αληθές, η πόλη μας χτίστηκε δίπλα σε έναν από τους τρεις βασικούς ποταμούς που διέρρεαν το λεκανοπέδιο των Αθηνών κατά την αρχαιότητα και διαμόρφωναν τα βασικά χαρακτηριστικά του φυσικού τοπίου της Αττικής Bumper car mp3.
 Το δυτικό και μεγαλύτερο τμήμα της πεδιάδας της Αττικής, έβρεχε ο Κηφισός, που με τα παρακλάδια του απλωνόταν μακρύτερα από τα τότε όρια της αρχαίας πόλης και στο μεγαλύτερο τμήμα της πεδιάδας της Αττικής. Î Î¿Ï„άμια της Αθήνας 
Ο ποταμός Κηφισσός στην αρχαιότητα θεωρούνταν ως τοπική θεότητα και σύμφωνα με τη μυθολογία, η εγγονή του έγινε σύζυγος του Βασιλιά των Αθηνών Ερεχθεία.
Οι πρώτες αναφορές στον Κηφισό έγιναν από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, περισσότερα από 2000 χρόνια πριν apex legends. Ο Πλούταρχος ο Χαιρωνείας και αργότερα ο Παυσανίας (Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος του 2ου αιώνα μ.Χ.) στα Γεωγραφικά του, αναφέρουν ότι εκεί στις όχθες του Κηφισσού περίμεναν οι ”Φυταλίδες” τον ημίθεο Θησέα, που συνοίκησε με τους Αρχαίους Αθηναίους και τον υπέβαλαν σε κάθαρση.
 Ο Κηφισός (επιφάνεια λεκάνης περίπου 381 km2, έκτασης 12.000 στρεμμάτων) παροχετεύει περίπου το 70% των νερών του λεκανοπεδίου, το μήκος του φτάνει τα 30 χλμ, ενώ το συνολικό μήκος των πολλών παραχειμάρρων του υπερβαίνει τα 150 χλμ), πηγάζει από τις νοτιοανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας και τις βορειοδυτικές της Πεντέλης και διέρχεται μέσα από τουλάχιστον δέκα περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων η Νέα Ερυθραία, η Κηφισιά, η Λυκόβρυση, η Μεταμόρφωση, οι Άγιοι Ανάργυροι και η Νέα Φιλαδέλφεια, και εκβάλλει στον Φαληρικό Όρμο του Σαρωνικού.
Κατά την πορεία του ο ποταμός, τα παλιά χρόνια, συναντούσε πηγές και άφθονα φυσικά επιφανειακά νερά που συνέκλιναν προς αυτόν melsec plc 프로그램 다운로드. Πολλά από τα νερά του Κηφισού τα εκμεταλλεύονταν οι τότε κάτοικοι με υδατοφράγματα και με μυλαύλακες, που κινούσαν τους 18 υδρόμυλους που βρίσκονταν στην πορεία του. 
Εξάλλου, στον επάνω ρου του ποταμού οι αρχαίοι είχαν κατασκευάσει υδροφράκτη για τη συλλογή του νερού και εκεί οι Ρωμαίοι κατασκεύασαν την αρχή του Αδριάνειου υδραγωγείου. 
    Στην πορεία του ο Κηφισός είναι αποδέκτης της παροχής ενός σημαντικού αριθμού συμβαλλόντων ρεμάτων {από τη δυτική πλευρά το ρέμα Νίκαιας (Καναπιτσερή), το ρέμα Χαϊδαρίου, το ρέμα Μόσχα, τα ρέματα Μιχελή και Λιοσίων (γνωστό κατά τμήματα και ως ρέμα Φλέβας ή ρέμα Εσχατιάς) με κοινό έργο συμβολής στον Κηφισό, το ρέμα Αχαρνών και το ρέμα Βαρυμπόμπης}.
Δυστυχώς, η υποβάθμιση του Κηφισού και των παραχειμάρρων του τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανοικτά περιβαλλοντικά μέτωπα του Λεκανοπεδίου Download Firefox Naver video.
      Αλλά, ακόμη και σήμερα, το ποτάμι διατηρεί ακόμη μέρος από την ομορφιά του.

Μνημεία,  ιστορικοί τόποι και αξιοθέατα του Δήμου μας
Η περιοχή του σημερινού Δήμου έχει πλούσια ιστορία από την αρχαιότητα.

  •   Ο Δήμος μας πρόσφατα έγινε πρώτο θέμα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, όταν βρέθηκε στην βορειοδυτική πλευρά απολίθωμα του «Γκρεκοπίθηκου»,  που ως είδος, εντάσσεται στην προ-ανθρώπινη εξελικτική γραμμή και άλλαξε τα επιστημονικά δεδομένα (την αντίληψη που υπήρχε ότι το ανθρώπινο είδος ξεκίνησε κάπου στη σαχάρια Αφρική) Download pmbok.  Μάλλον όμως, ξεκίνησε κάπου από τους Αγίους Αναργύρους…..              Στις νέες μελέτες «δίδεται μια εντελώς νέα διάσταση στην διαδοχή στον χώρο και στο χρόνο των προανθρώπων, καθώς για πρώτη φορά διεθνώς δίνεται η Αττική, (με το είδος Graecopihecus freibergi προερχόμενο από τις “Ανω Μειοκαινικές αποθέσεις της Δυτικής Αττικής (Πύργος Βασιλίσσης) και των Βαλκανίων), ως ο τόπος διαχωρισμού του κλάδου των προανθρώπων από τον κλάδο των χιμπατζήδων (Tooltip[/tooltip , http://www.amna.gr/article-pagination.php?id=157398)
  •    Στο κέντρο της πόλης  του Καματερού υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από τάφους και οικίες.
  • Στους Αγίους Αναργύρους σώζεται ένα μνημείο φυσικής ιστορίας: η Ελιά του Πεισίστρατου, δέντρο ηλικίας 25 αιώνων, που η παράδοση συνδέει με τον αρχαίο τύραννο της Αθήνας Πεισίστρατο.
  • Στους Αγίους Αναργύρους βρίσκεται η Βίλα Μέρλα, αρχιτεκτονικό στολίδι και από τα χαρακτηριστικά κτίρια της πόλης 크롬 분할.
  • Υπάρχουν Ιεροί Ναοί της μεταβυζαντινής περιόδου: Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, Ι.Ν. Εσταυρωμένου, Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, Ι.Ν. Αγίων Ακινδύνων, Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Ι.Ν. Παναγίας Κουλουρδούς, Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου.
  • Στην περιοχή Κοκκινόπουλου,  βρίσκονταν τα στούντιο της ιστορικής κινηματογραφικής εταιρείας «Φίνος Φίλμς» και πάνω από 100 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου γυρίστηκαν στις εγκαταστάσεις αυτές ή και στους γύρω δρόμους.
  • Στους Αγίους Αναργύρους βρίσκεται το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο χώρο του παλαιού κτήματος «Πύργος Βασιλίσσης». Μια πράσινη έκταση 1100 στρεμμάτων που περιλαμβάνει υδροβιότοπους και είναι διαμορφωμένο φιλικά προς τον επισκέπτη, με μεγάλες άνετες διαδρομές περιπάτου και ποδηλάτου.

   Στη δυτική, λοιπόν, πλευρά του Δήμου, στα σύνορα με το Δήμο Ιλίου, πλάι στη ¨φλέβα Ρουβίκωνα¨και στον εντυπωσιακό πεζόδρομο, θα συναντήσετε το σχολείο μας:

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων!!!!

Ένα σχολείο με ιδιαίτερη και πρωτοποριακή κουλτούρα και παράδοση.

πηγές: https://www.agan.gov.gr/view.php?id=12

           http://envifriends.blogspot.gr/2013/04/blog-post_20.html

Από τη Διευθύντρια

Leave a reply