Βιωματικός εκπαιδευτικός περίπατος στην Πλάκα με τίτλο: Με το σχολείο πάω Αθήνα

  Την Δευτέρα 5/10/2022 οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις έκαναν ένα μεγάλο περίπατο στους δρόμους, στην Πλάκα της Αθήνας Download Google Maps.

Ο περίπατός μας στην Πλάκα ήταν ένα βιωματικό αστικό κυνήγι θησαυρού με το σχολείο, μια εναλλακτική διαδρομή στην Αθήνα, που στόχευσε στο άγνωστο και το αθέατο, πέρα από το προφανές 잡코리아 이력서.

Kύρια θεματική του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η πολεοδομική ιστορία της πόλης μέσα από τα σωζόμενα μνημεία, ενώ το περιεχόμενό του συνάδει με τη σχολική ύλη του μαθήματος της Ιστορίας για κάθε τάξη.  Οι σχολικές ομάδες ενθαρρύνονται σε μία βιωματική προσέγγιση του αστικού περιβάλλοντος μέσα από παιχνίδια ρόλων, φύλλα εργασίας (ανά ομάδες) και χρήση πρωτότυπου εποπτικού υλικού που φωτίζει και όψεις της αθηναϊκής κοινωνίας ανά ιστορική περίοδο Download the peak webtoon. Οι μαθητές, ως περιηγητές της πόλης, γνωρίζουν βιωματικά μνημεία της Αρχαιότητας, της βυζαντινής εποχής και της Τουρκοκρατίας και ανασυνθέτουν το αποσπασματικό οικιστικό μωσαϊκό της παλιάς Αθήνας 세븐틴 노래.

  

Σημεία ενδιαφέροντος:  μνημείο Λυσικράτη, βυζαντινός ναός Αγίας Αικατερίνης, Πύλη Ανδριανού