Πληροφορίες και οδηγίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (ΕξΑΕ)

 ΕξΑΕ: Γενικές οδηγίες

Κατά το σχ. έτος 2020-2021 στην ΕξΑΕ θα χρησιμοποιούμε:

  • Την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Webex Meetings όπου θα συναντιόμαστε κάθε μέρα από τις 2:10 έως τις 5:20 για τα “ζωντανά” μαθήματα Evernote web clipper. Τους συνδέσμους για τις τηλεδιασκέψεις θα τις βρίσκετε στο πρόγραμμα που θα σας σταλεί, πάνω στο κάθε μάθημα.
  • Τις ψηφιακές τάξεις eme ή eclass, ανάλογα με την επιλογή του εκπαιδευτικού, όπου αναρτάται το εκπαιδευτικό υλικό και θα μπορούμε να ανταλλάσσουμε μηνύματα και αρχεία, εφόσον σας ενημερώσει π εκπαιδευτικός My child is different and downloaded.
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των μαθητών στο ΠΣΔ, ώστε να επικοινωνούμε στην περίπτωση που χρειαστεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ, ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΑΣ. 

1    Οδηγίες σύνδεσης και πληροφορίες για Τηλεδιάσκεψη με Webex

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Οι παρακάτω οδηγίες προσφέρουν σύνδεση στη Webex μέσω του περιηγητή (browser) χωρίς να εγκατασταθεί στη συσκευή σας καμία εφαρμογή win10 pe iso 다운로드. Παρακαλούμε να τηρήσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να αποφύγετε κάθε εγκατάσταση λογισμικού εφόσον δεν είναι απαραίτητο.

  1. Οδηγίες σύνδεσης στη Webex_Οδηγίες-σύνδεσης-μαθητή-από-υπολογιστή
  2. Οδηγίες σύνδεσης στη Webex_Οδηγίες-σύνδεσης-μαθητή-από-κινητό-ή-τάμπλετ

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ

Οι σύνδεσμοι για τις τηλεδιασκέψεις θα σταλούν στα (email) μαθητών στο ΠΣΔ ή στα email  των γονέων 안드로이드 웹 동영상.

Αποθηκεύστε τους συνδέσμους στους σελιδοδείκτες σας, ώστε να μη χρειάζεται να τους αναζητείτε σε κάθε μάθημα.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΗ WEBEX

Κατά τη σύνδεση στην πλατφόρμα Webex δεν υπάρχει ταυτοποίηση των μαθητών με όνομα χρήστη και κωδικό (όπως στην eme και την eclass).  Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος τρίτος γνωρίζει τον σύνδεσμο για την τάξη, μπορεί να δηλώσει ψεύτικο όνομα και να προσπαθήσει να συμμετάσχει ως μαθητής/τρια 화씨 451.

Παρακαλούμε, να μην κοινοποιείτε σε τρίτους τον σύνδεσμο για την τηλεδιάσκεψη.    

Μάθημα με τηλεδιάσκεψη: Οδηγίες για γονείς/κηδεμόνες

Βασικές οδηγίες για μια ασφαλή και λειτουργική τηλεδιάσκεψη:

  • Μην κοινοποιείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο Σχολικό Δίκτυο και τον σύνδεσμο με τον εκπαιδευτικό στην πλατφόρμα Webex.
  • Βοηθήστε τον μαθητή στη σύνδεση και τις αρχικές ρυθμίσεις, αν χρειάζεται, αλλά μην παραμένετε δίπλα του αφού αρχίσει το μάθημα εκτός και αν είναι απαραίτητο (π.χ oracle client 12c. στις μικρές ηλικίες) και πάντα μετά από συνεννόηση με τον εκπαιδευτικό.
  • Μην επιτρέπετε την φωτογράφιση, ηχογράφηση, βιντεοσκόπηση της τηλεδιάσκεψης σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή (Προσοχή: η παραβίαση αυτής της οδηγίας έχει ποινικές συνέπειες)
  • Τοποθετήστε τον υπολογιστή έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα εμφάνισης ατόμων που περνάνε τυχαία από το χώρο (π.χ. δεν πρέπει να φαίνονται πόρτες, σκάλες, διάδρομοι, κ.τ.λ.)
  • Τοποθετήστε τον υπολογιστή έτσι ώστε να μην εμφανίζονται στοιχεία που δείχνουν την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι (π.χ 곰 녹음기 무료 다운로드. δεν πρέπει να εμφανίζονται ανοιχτά παράθυρα).
  • Τοποθετήστε τον υπολογιστή έτσι ώστε να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερα στοιχεία από την εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμηση του σπιτιού.
  • Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε τέτοιο σημείο ώστε να εξασφαλίζεται ο προσωπικός χώρος του μαθητή αλλά και η ευκολία ελέγχου/επιτήρησης από γονέα/ενήλικο 제우스 6.
  • Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε χώρο που υπάρχει αρκετό φως αλλά έτσι ώστε να μην υπάρχει εστία φωτισμού πίσω από τον μαθητή.
  • Αν υπάρχουν πολύπριζα, φροντίστε να βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και αποφύγετε εκτεταμένες εξωτερικές καλωδιώσεις (μπαλαντέζες) xg5000 프로그램 다운로드.
  • Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε χώρο που δεν υπάρχουν ηχητικές παρενοχλήσεις (π.χ. σταθερό τηλέφωνο, θορυβώδης συσκευή, πολυσύχναστος δρόμος, κ.τ.λ.)
  • Φροντίστε ώστε ο μαθητής να έχει άμεση πρόσβαση στα βιβλία/τετράδιά του και χώρο για να εργαστεί με αυτά, όταν χρειαστεί, χωρίς να απομακρυνθεί από τον υπολογιστή.
  • Μην σχολιάζετε πληροφορίες ή γεγονότα που παρατηρήσατε τυχαία κατά τη διάρκεια του μαθήματος και αφορούν σε τρίτα πρόσωπα Download the OneLand expansion. Αν σας απασχολεί/προβληματίζει κάτι, επικοινωνήστε με τον/την εκπαιδευτικό ή τη Διεύθυνση του Σχολείου.

2.       Πληροφορίες & οδηγίες για την eclass (η-τάξη)

                                                  Είσοδος στην e-class (η-τάξη)
                                               Είσοδος στην e-me

4. 5fe7d341484faa0df7c5997cc128327a123ddfe553_640[1] Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) μαθητών στο ΠΣΔ

Με την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) ενεργοποιείται αυτόματα και  η δυνατότητα των παιδιών να δέχονται και να αποστέλλουν ηλεκτρονικές επιστολές (emails) με δικό τους λογαριασμό του τύπου mathitis@sch.gr όπου στη θέση του mathitis υπάρχει το όνομα χρήστη (username) του μαθητή.

Για να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

  1. επισκεφθείτε τη σελίδα https://webmail.sch.gr/login.php,
  2. βάλτε στη φόρμα που εμφανίζεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό, (σε κινητό ίσως χρειαστεί να μεγεθύνετε τη σελίδα),
  3. πατήστε Είσοδος και μετά…
  4. Εισερχόμενα.

Κατά την είσοδό σας ίσως εμφανιστούν αυτόματα μηνύματα από το ΠΣΔ. Επιλέξτε ανάλογα και προχωρήστε.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΤΟ ΠΣΔ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ.

ΑΝ ΛΑΒΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ,  ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ.

Ευχόμαστε Καλή δύναμη, υγεία σε όλους μας και καλή επάνοδο στη «φυσιολογική» τάξη !